TOP

Een weekendje naar Maastricht: wat ga je doen?

Maastricht is een van die plekken in ons land waar we zelf ook graag naar op vakantie gaan. Het landschap is licht glooiend en ook het zuidelijke accent doet je vermoeden dat je het koude kikkerlandje verlaten hebt. Wat kun je allemaal doen als je een weekendje gaat doorbrengen in Maastricht?

Kunst snuiven in Maastricht

Dat je in Limburg cultuur kunt snuiven wisten we natuurlijk al. Wist je ook al dat het Bonnefantenmuseum een grote kunstcollectie heeft van kunst uit de periode 1200-1700? Hier kun je veel werken vinden die jou leren over de geschiedenis van ons katholieke land. Daarbij heeft dit museum wisselende tentoonstellingen waardoor er altijd iets nieuws te ontdekken valt.

Ondergronds Maastricht

Boven de grond is ontzettend veel moois te ontdekken wanneer je een weekendje logeert in een hotel in Maastricht. Wil je eens iets bijzonders doen, kruip dan onder de grond. Maastricht kent een aantal indrukwekkende grotten. De Sint-Pietersberg is een van de meest bekende bergen van Nederland. Deze ligt voor een deel ook in België. In Maastricht worden er onder de Sint-Pietersberg leuke activiteiten georganiseerd zoals het bewerken van mergel of speciale speurtochten.

Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopneming

Deze Romaanse kerk in het staat in het centrum van Maastricht. De kerk behoort tot de top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten. We weten niet precies wanneer het gebouwd is, omdat er veel documentatie verloren is gegaan in de Franse tijd. Toch bestaat er het vermoeden dat dit de oudste kerk van Nederland is en alleen al om dat feit is deze kerk een bezoekje waard.

You don't have permission to register