TOP

Vakantie in Valencia

MIDDELLANDSE ZEE

Uw vakantie in Valencia gaat beginnen. Valencia grenst in het noorden aan Catalonië en Aragon. In het westen aan Castilla-La Mancha, in het zuiden aan Murcia en in het oosten aan de Middellandse Zee. De kust van Valencia heeft vrijwel het hele jaar door een zacht gematigd klimaat. Meer landinwaarts is het klimaat extremer.

HISTORISCH ERFGOED

Tijdens uw vakantie in Valencia komt u ogen tekort. In deze streek is het historisch erfgoed overweldigend met veel stoere kastelen, romantische kathedralen en serene kloosters. Op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan de rotsrekeningen in de grotten verspreid door de regio en het Misteri van Elche. Dit is een uit de middeleeuwen daterend religieus mysteriespel. Spannend.

COSTA BLANCA

De meer dan vijfhonderd kilometer lange kustlijn biedt kristalhelder azuurblauwwater dat het hele jaar door een aangename temperatuur heeft. De Costa Blanca is de belangrijkste oogverblindende kuststrook van de regio Valencia met veel witte zandstranden. De kust wordt wit genoemd wegens de uitbundige amandelteelt in het verleden. De bloemetjes waren voornamelijk witroze.

15 NATUURPARKEN

De rivieren Turia, Mijares, Palancia en domineren hier de vlaktes van Requena-Utiel, Hoya de Buiiol en het olijfgroene dal van Ayora. De valleien van la Marina tot aan het gebied van de Vinalopó en de Vega Baixa vormen een betoverend landschap. Maar liefst 15 natuurparken en niet te vergeten drie zeereservaten zijn van ecologisch belang. De Columbreteseilanden, het eiland Tabarca en de Kaap van Sint Antonius. Een vakantie in Valencia werkt inspirerend.

You don't have permission to register