TOP

Spaanse steden die je móet zien

Spanje is heeft vele mooie steden en er zijn er dan ook genoeg die je zeker een keer moet bezoeken. Hieronder drie populaire Spaanse steden.

Madrid

Een stedentrip Madrid hoort gewoon op je bucketlist te staan. De hoofdstad van Spanje is in het midden van het land gelegen en is een fijne stad om te bezoeken voor een aantal dagen. Niet alleen is Madrid de hoofdstad van Spanje maar ook nog eens de grootste stad van Spanje. Madrid kent vele prachtige gebouwen en je zult je dan ook zeker niet vervelen wanneer je rond slentert door deze stad. Lekker dwalen door deze stad leidt je naar leuke onontdekte pleintjes, terrasjes en restaurantjes. Zeker een must om een keer heen te gaan.

Barcelona

De volgende stad op deze lijst mag natuurlijk niet ontbreken en is Barcelona. De stad van de Ramblas en de architectuur van Gaudi, met als hoogtepunt natuurlijk de Sagrada Familia. In feite zijn zeven van de tien grootste bezienswaardigheden in Barcelona architectonische ontwerpen van de veelgeprezen ontwerper Gaudi. Daarnaast ligt Barcelona aan de Middellandse Zee en kun je deze stedentrip combineren met een strandvakantie.

Valencia

Valencia is de laatste stad in deze lijst, maar zeker niet de minste. Valencia is de twee na grootste stad van Spanje, na Madrid en Barcelona. Ook deze stad ligt aan de Middellandse Zee en is daardoor dus ook een heerlijke stedentrip in combinatie met een strandvakantie. Valencia is natuurlijk niet de enige stad waar je tapas kan eten, dat kan in heel Spanje, maar tapas eten in een prachtige stad als Valencia, maakt het toch een stuk leuker dan tapas eten in een afgelegen dorpje in Spanje. Door de combinatie van stad en strand en de prachtige bezienswaardigheden die Valencia rijk is, is een stedentrip naar Valencia zeker een aanrader.

Dit waren alweer mijn drie favoriete steden van Spanje. Een stedentrip naar één van deze steden is een gegarandeerd succes!

You don't have permission to register