TOP
Image Alt

Vakantie Veluwe

[vc_row][vc_column]

  • Sorry, no posts matched your criteria.

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_empty_space][vc_column_text]

Vakantie Veluwe? De Veluwe een prachtige plek voor Fiets & Wandel- Vakantie

Op de Veluwe sta je in het mooiste natuurgebied van Nederland. Met al haar diverse landschappen, ruime aanbod van natuur en dier en landgoederen is dit een prachtige omgeving voor een wandel of fietsvakantie.

Nationaal Park Veluwezoom is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. De grens van het park loopt van de Gelderse Vallei tot aan de IJssel en van Harderwijk tot aan de Rijn. Met zijn 5.100 hectare is dit natuurpark het grootste aaneengesloten droge natuurgebied van Nederland. Nationaal Park Veluwezoom is met 5.100 hectare één van de grootste natuurgebieden van Natuurmonumenten. Het vormt samen met andere natuurgebieden het grootste aaneengesloten droge natuurgebied van Nederland. Dit strekt zich uit van de Gelderse Vallei tot aan de IJssel en van Harderwijk tot aan de Rijn.

Actieve vakantie Veluwe

Voor actieve vakanties is het Nationaal Park Veluwezoom een uitkomst. De vele kronkelpaadjes, landweggetjes slepen je door dit aantrekkelijk stuk land wat tegelijk het leefgebied is van vele dieren in de Veluwen. Heb je vragen? Dan is niks interessanter en leerzamer om naast je familie een boswachter mee op pad te nemen. Met vol enthousiasme vertelt hij over gebieden zoals Wolfheze, Planken Wambuis, Deelerwoud en Nationaal Park Veluwezoom.Als je geen fiets bij je hebt is er vast een organisatie aanwezig die fietsen op lichaamenergie of elektriciteit tegen dagtarief verhuurt. Voor de echte avonturiers die in de diepe nachten zich één met de natuur willen voelen kunnen samen met de boswachter een kamp opslaan. Slaapspullen en een kleine tent bij je hebben is op dat moment erg handig.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_empty_space][vc_column_text]

Welke landschap kun je in het Veluws natuurgebied verwachten?

In Hoevelle Delle was vroeger oorspronkelijk een stuifzandgebied, maar in de Middeleeuwen begonnen mensen met de beplanting van Naaldbomen. Je ziet nu ook eikenhakhout, bos, adelaarsvaren en kamperfoelie in de natuur.

De Leuvenumse bossen heeft een aangenaam bos- en heidegebied en voor paardrijden is het stuifzandgebied van Hulholsterzand waar je eindeloos kan galopperen of paardrijden.

Planken Wambuis is een Veluws natuurgebied met een variatie van heide, stuifzand, gras-en bouwland en bossen. Het gunstige van dit gebied is dat het nabij het natuurgebied van de gemeente Ede is en het Nationaal Park de hoge Veluwe

In Oldenaller staat een landhuis met boerderijen en kasteelpark dat in Landschapsstijl is vormgegeven. In dit gebied schuilt een kolonie van wel 100 paar blauwe reigers

Ook in Oud Groevenbeek is een landgoed met kas en watertoren . Het landgoed dwingt met zijn indrukwekkende verschijning de aandacht van iedere voorbijganger af.

Het Deelerwoud verschilt regelmatig in hoogtes. Bos en heidegebied beloven een heuvelig veluws avontuur

Daarnaast zijn er nog een paar befaamde Natuurgebieden nabij de Veluwe zoals Ramenberg, Reeënberg, Steilhul waar je de sintjanskruit kan vinden. Wolfheze en Zwartebroek. Een natuurgebied in de buurt van een gezellig dorpje. Je merkt dat er veel natuurgebieden zijn, maar momenteel is natuurmomenten gestart om de omgeving tot één natuurgebied te maken waardoor recreanten voortdurend, zonder onderbreking hun oog op de natuur & dier gericht kunnen hebben. Om dit waar te maken worden er routes dwars door Gelderland aangelegd.

Wanneer je geen zin hebt om te lopen of fietsen is er genoeg afleiding met andere verschillende activiteiten zoals klimmen in het klimbos, paardrijden, Nordic-walking, mountainbiken of doe een rondje met de ballonvaart, klompvaren. Daarnaast zijn er ook leuke bezienswaardigheden in de buurt zoals Museum van Paleis ‘t Loo, Burger Zoo, Nederlands openluchtmuseum, Dolfinarium in Harderwijk en Familiepretpark Koningin JulianaToren.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

You don't have permission to register