TOP

[vc_row row_content_width=”grid”][vc_column offset=”vc_col-lg-offset-0 vc_col-lg-4 vc_col-md-10″]

[vc_single_image image=”5303″ img_size=”full”]
[/vc_column][vc_column offset=”vc_col-lg-offset-1 vc_col-lg-6 vc_col-md-10″]

Ontdek de mooiste streken van de Côte d'Azur (Frankrijk)

Een decor van brede boulevards, de zonovergoten Franse Rivièra staat bekend om zijn strand, de azuurblauwe baaien, de besneeuwde toppen en mooie badplaatsen zoals Cannes, Nice, Antibes, Saint Tropez, Monte-Carlo en Bormes les Mimosas. Dagelijks voorzien onze vakantie bloggers u van alle bezienswaardigheden van de Côte d’Azur die je zeker niet mag missen.

[/vc_column][/vc_row][vc_row row_content_width=”grid” content_text_aligment=”center” css=”.vc_custom_1539260067171{padding-top: 108px !important;}”][vc_column offset=”vc_col-lg-offset-3 vc_col-lg-6 vc_col-md-offset-1 vc_col-md-10″]

Provence-Alpes-Côte d'Azur

Kom alles te weten over het prachtige Provence Côte d'Azur. Provence Côte d'Azur vakantie tips, vakantiehuizen tot streken. Doe inspiratie op!

[vc_empty_space height=”62px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

    Sorry, no posts matched your criteria.

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column offset=”vc_col-lg-7 vc_col-md-10″]

Het Zuid-Franse kustgebied Côte d’Azur

De Côte d’Azur staat vooral bekend als een vakantieoord. Jaarlijks komen er ruim 11 miljoen toeristen genieten en proeven van de luxe die tot uiting komt in de vele weelderige villa’s en jachthavens.

De Côte d’Azur, bekend als de Franse Rivièra, het Zuid Franse kustgebied dat gelegen is in de regio Provence-Alpes-Côtes d’Azur.

[vc_empty_space height=”33px”]

De Côte d'Azur is makkelijk te bereiken met de auto of met de trein, maar ook met het vliegtuig. Als je kiest om het vliegtuig te gaan raden we je aan om te vliegen naar Nice.

De Côte d’Azur is een regio die gekenmerkt wordt door de uitgestrekte witte stranden en baaien, meer naar het zuiden vind je er ook hoge bergtoppen, valleien en groene bossen.

[vc_empty_space height=”33px”]

De Côte d’Azur staat bekend om de vele toeristische badsteden als Marseille, Nice, Cannes en Saint-Tropez, Jaarlijks komen er 11 miljoen toeristen die genieten van zon, zee en strand.

[/vc_column][vc_column width=”1/3″ offset=”vc_col-lg-1 vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs”][/vc_column][vc_column offset=”vc_col-lg-4 vc_col-md-10″]
[vc_single_image image=”5348″ img_size=”full”]
[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Côte d’Azur of Franse Riviera

De kustdepartementen Bouches-du-Rhône, Var en Alpes-Maritimes zijn samen de Provençaalse kust. De Côte d’Azur is onderdeel van die Provençaalse kust, en wel de kust tussen Cassis in het westen en de Italiaanse grens in het oosten. Bij Nice begint de echte Franse Riviera, de kust van het graafschap Nice dat tot 1860 Italiaans was. Vaak wordt deze term oneigenlijk gebruikt voor het hele kustgebied van Menton (oosten) tot Marseille (westen).

Provence, Côte d’Azur

Een decor van brede boulevards, beplant met dadelpalmen en parasoldennen en bebouwd met monumentale witmarmeren hotels en herenhuizen. Daarachter besneeuwde toppen, die scherp afsteken tegen een strakblauwe lucht. Links en rechts, waar een baai wordt afgesloten door grillige rotsen, markeren bochtige wegen de scheiding van land en water. Het toneel van zand en water wordt bevolkt door tienduizenden figuranten. Ze flaneren over promenades, zitten op terrasjes, liggen op het strand en drijven op het water. De kust met gerenommeerde badplaatsen als Nice, Cannes en St-Tropez beantwoordt ruimschoots aan dit beeld. Toch is de Middellandse-Zeekust niet alleen een oord voor zonaanbidders. Zuid-Frankrijk heeft ook veel te bieden aan mensen die in hun vakantie andere prioriteiten stellen. Zo komen rustzoekers en natuurliefhebbers aan hun trekken in de prachtige wandelgebieden van het Massif des Maures, de Calanques, het Massif de l’Estérel en in het unieke reservaat in de Camargue. Ook het minder spectaculaire, maar zeer karakteristieke Provençaalse landschap van het Plateau de Vaucluse en het Lubérongebergte zal menig wandeliefhebber kunnen bekoren. Daar wordt de wilde vegetatie van de kalksteengronden afgewisseld met wijngaarden, lavendelvelden en bloemencultures. Tussen het groen liggen de typisch Provençaalse dorpjes met hun oude trapstraatjes, poortjes en kerkjes, waar de tijd eeuwenlang lijkt te hebben stilgestaan.

Côte d’Azur kustgebied

Het Zuid-Franse kustgebied is bovendien een ideaal oord voor kunstminnaars. Op het kruispunt van wegen, waar tal van volken elkaar door de eeuwen heen ontmoetten en waar kunstenaars als Van Gogh, Cézanne, Matisse en Picasso inspiratie vonden, kunnen ze sporen van uiteenlopende beschavingen ontdekken. Uitzonderlijk goed bewaard gebleven Romeinse monumenten maken steden als Nîmes, Arles, Vaison-la-Romaine en Orange tot absolute toppers. Waar latere kustbewoners hun stadsmuren, forten, kastelen, kerken en k1oosters bouwden, kunnen cultuur1iefhebbers hun hart opha1en. Dat ge1dt voor steden a1s Avignon, Monaco en Nice, maar ook voor k1eine p1aatsen a1s Les Baux, Aigues-Mortes en Vence. Om de miljoenen badgasten uit alle delen van de wereld onderdak te bieden, heeft menig stukje natuurschoon al plaats moeten maken voor hotels, appartementen en campings. Wanneer de grenzen van de groei voor het Zuid-Franse vakantiegebied zijn bereikt, is een open vraag. Er is in ieder geval voor de restauranthouders, hoteleigenaren en campingbeheerders vooralsnog weinig aanleiding om zich zorgen te maken. Een gebied met zo’n gevarieerd aanbod voor zoveel verschillende soorten reizigers kan wel tegen een stootje.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Rhônedal en Camargue Provence, Côte d’Azur

Hier komen de meeste vakantiegangers het gebied binnenrijden. Deze streek wordt gevormd door de benedenloop van de Rhône vanaf Orange, ‘de poort van de Midi’. Behalve Orange, Nîmes en Vaison-la-Romaine met hun Romeinse monumenten komen ook de fameuze Mont Ventoux en de veel minder bekende Montagne de Lubéron aan de orde. De hoofdstad van het departement Vaucluse is Avignon, eens het religieuze centrum van Europa. Verder wordt de Camargue beschreven, het unieke natuurgebied tussen de Petit Rhône en de Grand Rhône. Hier huizen onder meer trek- en standvogels, paarden en zwarte runderen.

Kust van de Provence

Dit hoofdstuk beschrijft de streek in oostelijke richting; van Marseille tot Fréjus. Behalve de kust wordt ook het binnenland beschreven, het Massif de la Sainte-Baume en het Massif des Maures. De streek begint met Aix-en-Provence, een Italiaans aandoende stad, beschermd door de Montagne Ste-Victoire, een berg die vaak terugkomt op de schilderijen van Cézanne. De kustlijn is zeer gevarieerd en wisselt van de Calanque, met zijn smalle inhammen en rotsachtige witte kliffen, tot de drukke stranden en een bruisend uitgaansleven in St-Tropez.

Riviera/Côte’d’Azur

De reis richting Italiaanse grens wordt voortgezet van Fréjus tot Menton. De Côte d’Azur is ongetwijfeld de bekendste kust van Europa, hier vieren filmsterren en miljonairs hun vakantie. Hier ligt het paradijs voor gokkers (Monte-Carlo) en hier wordt het beroemde filmfestival (Cannes) gehouden. Kunstenaars als Matisse, Picasso, Chagall, Cocteau en Renoir werden hier geïnspireerd door het mediterrane licht. Ze schilderden de mooie kust, de dorpjes en de heuvels. Tussen Golfe-Juan en Grasse ligt het begin van de Route Napoléon, de weg die hij aflegde op weg naar Parijs, na terugkomst in 1815 van zijn verbanningsoord Elba.

Haute-Provence

De enige streek die niet aan de Middellandse Zee grenst, is een uitstekend gebied voor wandelingen. Natuurschoon is hier alom, rivieren, watervallen, grillige rotspartijen en de grootste kloof van Europa, de beroemde Grand Canyon du Verdon. Het langwerpige Parc National du Mercantour langs de Italiaanse grens is een gebied dat bestaat uit drie delen met een zeer afwisselende natuur en grote hoogteverschillen. In de Haute-Provence liggen verder ook kleine charmante stadjes als Digne en Sisteron, de laatste is een oud vestingstadje.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

You don't have permission to register