TOP

Nederland kampeerland

Dat Nederland een kampeerland is, is wel te merken bij het aanbreken van de vakanties in de zomer. De wegen staan volgepakt met files met gezinnen die een paar weken naar bijvoorbeeld Frankrijk vertrekken met de caravan achter de auto, of simpelweg met een tent achterin.Één van de redenen om in het buitenland de ontspanning van de vakantie op te zoeken, is natuurlijk vanwege het mooie weer dat hier in Nederland in de zomer schaars kan zijn. Toch leent ons vlakke landje zich uitstekend voor deze manier van vakantie vieren. Dit hoeft dan niet persé voor langere tijd te zijn, voor weekendjes weg zijn er ook genoeg opties.

Campings & accommodaties

Het fijne van kamperen is dat een weekendje weg of een langere vakantie zo gepland en geregeld is. Vanwege de populariteit van het kamperen in Nederland zijn er ook veel campings in Nederland, waar een plekje al snel geboekt is. Op veel campings zijn er qua accommodatie vaak meerdere opties. Zo kan er een stacaravan gehuurd worden, men kan een tent of een camper meenemen of zijn zelfs nog luxere accommodaties beschikbaar. Verder is de keuze van accommodatie niet alleen van belang: het vermaak tijdens de vakantie is natuurlijk waar het om draait.

Vermaak tijdens de vakantie

Vermaak is deels afhankelijk van het gebied waar de vakantie plaatsvindt. Afhankelijk van het reisgenootschap (ofwel de gezinssamenstelling) is het belangrijk om vooraf te bepalen wat er tijdens de vakantie moet gebeuren. Wordt het lekker luieren aan het strand, of gaat het bijvoorbeeld een actieve vakantie worden, met veel fietsen en andere outdoor activiteiten? In het laatste geval kan man zich voorbereiden door naar het Fjallraven assortiment te kijken voor wat men nodig heeft. Uitgangspunt is in ieder geval om het kamperen niet alleen te beschouwen als een vakantie voor meerder weken, maar dat er in het weekend ook volop mogelijkheden zijn om eens een weekendje weg te plannen.

You don't have permission to register