TOP

Moet uw huisdier wel of niet in een autobench/ gordel?

Gaat u binnenkort met uw hond op vakantie naar Italië, Duitsland, Spanje of Zwitserland? In sommige Europese landen bent u verplicht om uw hond vast te vervoeren in uw auto. Dit geldt ook voor de landen waar u met uw auto doorheen reist. Dus gaat u met uw hond op autovakantie naar Oostenrijk of Italië, wees dan bewust van het feit dat deze regeling ook geldig is in Duitsland.

In DUITSLAND bent u verplicht uw hond in een autobench of in een hondengordel te vervoeren. De politie in Duitsland voert regelmatig strenge controles uit op weggebruikers met honden. Wordt u in Duitsland aangehouden en zit uw hond niet vast? Dan riskeert u een boete van minimaal € 50,-.

Als u op vakantie gaat naar ITALIË met uw hond. Dient u de hond te vervoeren in een autobench of aangelijnd te hebben. Net als in Duitsland controleert de politie in Italië regelmatig streng op honden in de auto.

In SPANJE ontvangt u een boete wanneer u de hond los in de auto vervoert. Door onveilige situaties is het ook in Spanje verplicht gesteld om uw hond in een autobench of autogordel te vervoeren.

ZWITSERLAND is een van de eerste landen waar het verplicht werd om een hond vast te zetten in de auto. Gaat u op vakantie naar Zwitserland? Dan adviseren wij om uw hond in een autobench te vervoeren. Zo voorkomt u hoge boetes en onveilige situaties.

De wetgeving in Nederland geeft duidelijk aan dat goederen nooit de bestuurder mag hinderen. In de Nederlandse regelgeving wordt een hond ook als een goed gezien. Daarom adviseren wij u ook uw hond per bench te vervoeren. Zo voorkomt u onveilige situaties en kan uw hond comfortabel mee in de auto.

Voor de overige Europese landen gelden momenteel nog geen regels omtrent het vervoeren van een hond in de auto. In België en Frankrijk zijn er ontwikkelingen gaande om een autobench of autogordel verplicht te stellen.

You don't have permission to register